به نظر نمی رسد که نوع تغذیه مادر، بر میزان زردی نوزاد تاثیری چشمگیری داشته باشد. لذا توصیه به خوردن غذاهای گرمی یا سردی، اغلب بیفایده است. بهترین راه پیشگیری از زردی نوزادی، توصیه به شیردهی مکرر با شیر مادر است. شیردهی مداوم، سبب افزاش دفع مدفوع و نیز افزایش دفع زردی می شود.البته در مطالعه خانم دکتر فاطمه قطبی و همکاران در سال ۱۳۸۵ مشخص شد که مصرف ۳۰ میلی لیتر از محلول حاوی ۵ گرم شیر خشت (استخراج شده از گیاهان جنس cotoneaster) به صورت روزانه در سه نوبت می تواند به صورت قابل توجهی باعث کاهش زردی نوزاد و نیز کم شدن طول مدت بستری شدن نوزاد در بیمارستان می شود.

ادویه برای مادر ممنوع است؟
بله درست است. استفاده از ادویهها و بهخصوص ادویههای تند چون فلفل، التهاب یا تخریب سلولهای کبدی را همراه دارد. طبع صفرا گرم و خشک است و نوزاد نمیتواند این طبع را تحمل کند، حال اگر مادر ادویه مصرف کند، این ماده درشیرش ترشح میشود و پوست نوزاد رو به زردی میگراید. بهطور کلی تمام ادویههای تند و سوزاننده مضر هستند و نباید مصرف شوند.
مادران شیرده چه بخورند؟
ابتلا به زردی به نوع تغذیه مادر بستگی دارد. تغذیهای که نوزاد پس از تولد قرار است داشته باشد، با تغذیهای که میخواهد با شیر مادرش داشته باشد فرق میکند. غذایی که مادر از آن استفاده میکند، بهطور مستقیم در شیر او ترشح میشود و نوزاد از شیری که حاوی انواع و اقسام مواد است، استفاده میکند. هرچه مادر غذای دیر هضمتر همچون کلهپاچه یا موادی همچون بادمجان استفاده کند، باعث بروز زردی بیشتر در نوزاد میشود.
افرادی هستند که پس از زایمان به اینکه قوت ازدست رفته بدنشان را بهدست بیاورند، از چنین غذاهای دیرهضمی استفاده میکنند. از سوی دیگر اگر طحال بدن، هضم مواد را بهطور ناقص انجام دهد، طبعا روی کیفیت شیری که مادر قرار است به نوزادش بدهد، تاثیر خواهد گذاشت. حالا اگر از مواد دیرهضم در این دوران کمتر استفاده کند، طبعا میزان بروز زردی نیز کمتر خواهد بود.
مادرها پیاز و سیر بخورند؟
در صورتیکه پیاز و سیر به شکل خام استفاده شود، سبب بروز زردی میشود اما اگر پخته شود، مشکلی ایجاد نمیکند.